MAGVETÉS ÉS PALÁNTÁZÁS, OTTHON TERMETT ÍZEK! I. rész


A hangsúly sokszor nem is azon van, hogy MIT ültetünk, hanem azon, hogy MI ültettünk - nekünk terem. Így mindig ez a termés lesz a legfinomabb! A legkisebb helyen teremthetünk magunknakegy kis zöldségeskertet, akár egy aprócska erkélyen is. A balkonládákban jó pár zöldségféle jól érzi magát, így nevelhetünk édes vagy erős paprikát és padlizsánt is.
Az egyik nagy kedvenc a paradicsom. Sok fajtája létezik a bokros, alacsony növekedésűtől, egészen a karó mellett nevelendő fa méretűig. Termésükben is sokfélék, de mind közül az egyik legédesebb termésű a koktélparadicsom.
Ládában vagy cserépben nevelhetünk zsenge metélőhagymát, számos levélzöldséget a petrezselyemtől a kaporon át a zellerig, sőt még tépősalátát is.
A ládákat akár egymás fölé is elhelyezhetjük a falra szerelve, ügyelve az egymástól való távolságukra, a bele kerülő növények végső méretéhez igazodva. Így idővel „ehető zöld falban” gyönyörködhetünk, miközben a teraszunkból nem veszi el a teret. Hasonló megoldás, ha a falon, egymás feletti polcokra különféle színes, mintás cserepekbe ültetünk zöldségeket. A vidám kiegészítő edények tarka látványt nyújtanak.
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések