LOCSPOCS, VAGYIS LOCSOLÁS A KERTBEN

A víz az egyik lételemünk, nem szabad elfeledkeznünk növényeink szükségleteiről sem!

Egy kert átalakításánál vagy építésénél fontos tényező a vízellátás kialakításának kérdése. Ha nincs időnk a rendszeres locsolásra, akkor az automata öntözőrendszerek telepítése javasolt, hiszen a modern technikának köszönhetően magunk időzíthetjük, hogy naponta hányszor és mennyi ideig locsoljon a szerkezet. Így az sem gond, ha hosszabb időre maradunk távol otthonunktól.


Kertészetünk új kínálatában csepegtető csövek, szórófejek, vezérlők, és minden más megtalálható, ami egy rendszer felépítéséhez kell: http://borhykert.hu/kerteszetkertepites/152

 

Persze rengeteg kertben a hagyományos technikát, vagyis a jól bevált slagot részesítik előnyben. A saját kezű locsolás technikailag olcsóbb befektetés, viszont időigényesebb megoldása növényeink vízellátásának. Aki tudja biztosítani a napi öntözést, annak kiváló munka utáni kikapcsolódás is lehet ez a tevékenység. Ugyanakkor a forróságok idején, nyaralásunk erejéig gondoskodnunk kell az öntözésről, amire rokonainkat, vagy szomszédjainkat is megkérhetjük. A lényeg, hogy mindig a kellő mennyiségű vizet kapják növényeink, hiszen a nyári 40°C-ban pár nap kimaradása teljesen tönkreteheti egyes növényeinket. 
Öntözéstechnikai készletünkben a következő elemek találhatóak:
http://borhykert.hu/kerteszetkertepites/29


Balkonon, teraszon vagy az erkélyen területtől függően töredékét kell locsolnunk, mint egy normál kertben. Cserepes növényeinknek pont annyi vízre van szükségük, mint amit fel tudnak szívni. Sosem szabad túlöntözni őket, hiszen itt nem tud elszivárogni a víz a talaj mélyebb szintjeire, hanem pangó víz keletkezik, ami kárt tehet a gyökerekben.
Elég egy locsoló kannát alkalmazni, és pár fordulóval már készen is vagyunk az öntözéssel. (Ugyanez igaz szoba növényeinkre is.) 
http://www.borhykert.hu/termekek.asp?kereses=locsol%C3%B3%20kanna

 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések