FŰSZER ITT - FŰSZER OTT

Kis ládáktól a nagyobb kertekig mindenhol nevelhetünk fűszernövényeket. Jól megférnek akár virágzó évelők mellett is. Az alacsonyabb, kúszó növekedésű fűszernövények a sziklakertben is jól érzik magukat. Ilyenek pl. a Kakukkfüvek (Thymus vulgaris), melyek laposan elterülve omlanak a sziklákra, felvéve azok formáját. Mára megjelent köztük megannyiféle tarka változat is.
Az apróbb növények mellett éles kontrasztot ad, a magasabb növekedésű Rebarbara (Rheum rhabarbarum) óriás leveleivel, melynek vöröses szára szintén díszít.
A fűszerkert egyik legnépszerűbb tagja a Bazsalikom (Ocimum basalicum). Bordó köntösbe öltözve, rikító levélszíne nagyon jól mutat, és ugyanazt az ízt és csodás illatot árasztja, mint jól ismert zöld változata.
A Zsályák (Salvia officinalis) gyógynövényként és fűszerként rendkívül sokrétűek, lombjuk színváltozatai pedig a bordótól a fehértarkáig megtalálhatóak.
Az élénkebb megjelenésű sárga Szurokfű - ismertebb nevén Oregano (Origanum vulgare) - is szintén oly napimádó, mint ismert zöld színű alapváltozata.
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések