Különlegességek a tarsolyból



Sokan járnak-kelnek a világban, különféle kertkultúrákkal és különleges növényekkel találkoznak. Amit ott látnak, gyakorlatilag már  itthon is megvalósítható (mármint bizonyos keretek közt).

Kertészetünkben is kapható néhány különleges növény, amivel színesíthetjük kertünket :

Itt van például az Annónacserje (Asimina triloba), vagyis a papau, melynek gyümölcse ehető. A zöldes-sárga színű, vese alakú termés magas A és C vitamint, telítetlen zsírokat, proteineket, szénhidrátokat tartalmaz sok rostanyaggal. Íze a zöld banánhoz hasonlít.
http://borhykert.hu/kertepiteskerteszet/11/3472
 

Következő különleges ajánlatunk az ázsiai, nyugat-kínai származású Kék babfa (Decaisnea fargesii).
Itthon még szinte ismeretlen növény, mely 4 m magasra is megnövő lombhullató cserje vagy kis fa. Sárga virágaiból kék színű gyümölcsei fürtökben díszítenek. Termése ehető, édes zselészerű, mely az ősszel érik be.
http://borhykert.hu/kertepiteskerteszet/11/3473


Dzsungel hangulatot teremthetünk kertünkben a Brazil óriáslapuval (Gunnera manicata).
A gigantikus-hatású évelő növény levelei akár 1,5 - 2 méter szélesre és 3,4 méter hosszúra is megnőhetnek. Buzogányszerű, vöröses barna virágzata 80 - 100 cm magas. Töve bírja a hazai fagyokat, a tűző nyári nap viszont megégetheti leveleit, így a kert védett fekvésébe ajánlatos ültetni, ahol elég hely áll rendelkezésére, és a talaj is kellően nedves.
http://borhykert.hu/kertepiteskerteszet/4/3474





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések